STRÅLANDE JULETID – Julkonsert med Svenska Kammarkören

 

Strålande Jul 2015 miniaffisch

Julen står åter för dörren – denna så traditionsfyllda helg som är gemenskapens, glädjens, ljusets och värmens högtid. Trots det ser många av oss inte ens dem för vilka julen istället betyder ensamhet och saknad. Kan vi någonsin förstå den misär och rädsla som lämnar uppbrottet och flykten som den enda lösningen?

Det tänkvärda och komplexa körverket A Boy was born är Benjamin Brittens första större verk med religiöst tema och tillkom redan under studietiden. Verket byggs upp av jultexter sammansatta i ett tema med variationer. Redan i första variationen sammanfattas julens budskap om solidaritet och medmänsklighet i raden ”He (Jesus) let himself a servant be, that all mankind he might set free”. Ett budskap om alla människors lika värde oberoende av religion, inkomst, härkomst och politisk tillhörighet. Endast med det enkla faktum som grund att vi alla är människor, fria att göra vad vi vill och leva hur vi vill.

Årets upplaga av Strålande Juletid innehåller också de sånger vi alla längtar efter, som vi minns och älskar. Måtte dessa, tillsammans med allsången och Vasakyrkans värmande ljussättning, ge nytt liv åt julefriden, solidariteten och medmänskligheten. Varmt välkomna till Svenska Kammarkörens julkonsert!

Biljetter finner du här.

Publicerad i Konserter

Konsert med Sofia Vokalensemble

151018 miniaffisch

Publicerad i Konserter

Svenska Kammarkören söker nya korister

Svenska Kammarkören söker sångare till stämmorna sopran 2 och alt 2.

Om du är intresserad av att sjunga med Svenska Kammarkören är du varmt välkommen att kontakta körens styrelse genom att maila till styrelsen@svenskakammarkoren.se.

För mer information om körens verksamhet, gilla vår Facebook-sida eller följ oss på Instagram @svenskakammarkoren.

Hoppas vi ses på en provsjungning efter sommaren!

Publicerad i Konserter