Stabat Mater

Stabat Mater

Stabat Mater – passionsmusik genom tid och rum

Svenska Kammarkören har glädjen att återigen presentera ett musikaliskt program under ledning av Norges körnestor Carl Høgset.

Konsertrubriken för tanken till den gråtande modern vid sidan av korset. Texten återkommer i programmet i skiftande musikalisk form från olika tidsepoker. Giovanni Pierluigi da Palestrinas storslagna verk för dubbelkör tar oss tillbaka till Peterskyrkans högstämda fastefirande i slutet av 1500-talet. Fyra hundra år senare tar Trond Kverno och Andrew Smith sig an texten. Som musik för katedral storslagenhet eller meditativ stillhet kunde kontrasterna mellan de tre verken knappast bli större.

Som om dessa känslostormar inte vore nog bjuder vi på musik från två av Renässansens andra stora mästare, Tomás Luis de Victoria och William Byrd, samt Francis Poulencs innerliga Quatre motets pour un temps de penitence. Aldrig är väl musiken så översvallande och gripande som under passionstiden!

Så kom! Kom och låt dig ryckas med i denna musikaliska höjdpunkt signerad Svenska Kammarkören och Carl Høgset!

Köp biljetter

Köp biljetter

Publicerad i Konserter

Gott Nytt År!

År 2013 var ett händelserikt år för Svenska Kammarkören. En av höjdpunkterna var Mozarts Requiem som framfördes i en fullsatt Göteborgs domkyrka. Under sommaren spelade kören in en skiva med arbetsnamnet  Shakespeare Songs and Sonnets. Vi ser med spänning framemot release av skivan som innehåller musik av i huvudsak Sven-Eric Johansson, Jaako Mäntyjärvi och Juhani Komulainen.

Under 2014 väntar en konsert under ledning av den norske dirigenten Carl Högset . Programmet kommer att framföras i påsktid och utgöras av musik av bland andra Francis Poulenc, Andrew Smith, Trond Kverno och Tomas Luis de Victoria. Vi ser också med stor förväntan framemot en turné till Provence den 24 till 30 juli.

 

Publicerad i Konserter

Strålande Jul i Vasakyrkan

Strålande julI den mörka göteborgsvintern närmar sig julen med stormsteg, med önskan om att bringa ljus och värme till alla och envar. Där blandar sig de traditionsbärande dofterna av nejlika och apelsin, pepparkakor och glögg och mitt i de sista helgförberedelserna slår Svenska Kammarkören upp portarna till Vasakyrkan för årets julkonsert, Strålande Jul.

Svenska Kammarkören bjuder på många av de mest omtyckta julsångerna men också annat spännande. Och de jublande klangerna från mässingsblåset kommer att glittra ikapp med ljusspelet som fyller kyrkans väggar och valv.

Skäm bort dig själv och dina nära; ta en paus i julens förberedelser och koppla av i Vasakyrkans vackra kyrkorum. Gå sedan tillsammans efter konserten och fira jul, och låt julens glädje och omtanke få ljuda som resonans i vardagen som kommer.

Välkommen!

Svenska Kammarkören bjuder på julkonsert även i år. Denna gång blir det i Vasakyrkan, återigen, den 21 december kl.17.00.

Återstående biljetter säljs i entrén från 1 timme före konserten.

Taggar: ,
Publicerad i Tidigare konserter