Svenska Kammarkören på Change Music Festival, Varberg

7e augusti kl 15.00 uppträder Svenska Kammarkören på Varbergs Fästnings borggård som en del av Change Music Festival.

Läs mer om festivalen här: http://changefestivalen.com/

 

 

Publicerad i Konserter

Konsert i Ödsmåls kyrka

KONSERT I ÖDSMÅLS KYRKA

Söndag 22 juni 2014 kl. 19.30

Pris:
150 kr
120 kr för medlemmar i kammarmusikföreningen
Fritt inträde t o m 18 å

Sommaren 2013 spelade kören in en CD med musik till Shakespeares texter i Ödsmåls kyrka. I midsommarhelgen återkommer kören till Ödsmål som en sista anhalt innan Avignon. Svenska Kammarkören är nämligen på väg till Provence för att delta i en festival för speciellt utvalda körer som har rönt framgångar i internationella sammanhang, Festival des Choerus Lauréats. 2011 vann kören Grand Prix for Choral Singing i Tolosa, samt den prestigefyllda tävlingen Let the Peoples Sing.

På konserten får vi höra en del av det som ska framföras i Provence, såsom William Byrd: Sing joyfully, Karin Rehnqvist: I himmelen, Edward Grieg: Hvad est du dog skjøn, Wilhelm Stenhammar: September, Nils Lindberg: Stjärntändning, men också några av de älskade svenska körklassiskerna.

Läs mer på www.musikistenungsund.se

Publicerad i Konserter

Stabat Mater

Stabat Mater

Stabat Mater – passionsmusik genom tid och rum

Svenska Kammarkören har glädjen att återigen presentera ett musikaliskt program under ledning av Norges körnestor Carl Høgset.

Konsertrubriken för tanken till den gråtande modern vid sidan av korset. Texten återkommer i programmet i skiftande musikalisk form från olika tidsepoker. Giovanni Pierluigi da Palestrinas storslagna verk för dubbelkör tar oss tillbaka till Peterskyrkans högstämda fastefirande i slutet av 1500-talet. Fyra hundra år senare tar Trond Kverno och Andrew Smith sig an texten. Som musik för katedral storslagenhet eller meditativ stillhet kunde kontrasterna mellan de tre verken knappast bli större.

Som om dessa känslostormar inte vore nog bjuder vi på musik från två av Renässansens andra stora mästare, Tomás Luis de Victoria och William Byrd, samt Francis Poulencs innerliga Quatre motets pour un temps de penitence. Aldrig är väl musiken så översvallande och gripande som under passionstiden!

Så kom! Kom och låt dig ryckas med i denna musikaliska höjdpunkt signerad Svenska Kammarkören och Carl Høgset!

Köp biljetter

Köp biljetter

Publicerad i Konserter